Bufet na sali bankietowej

Obecnie niemal każda sala konferencyjna jest wyposażona w bufet. To bardzo ważne, szczególnie jeśli odbywają się w niej dłuższe, kilkugodzinne konferencje. Większość uczestników zdąży w tym czasie zgłodnieć, warto zadbać więc o poczęstunek.
Zwykle bufet ustawia się w tylnej części sali, tak by nie odciągał uwagi od jej głównej części. Na bufecie ustawia się napoje – wodę, soki oraz termosy z kawą i herbatą. Niewielkie butelki z wodą można ustawić także na stołach, bezpośrednio przy uczestnikach konferencji.

 

Jakie przekąski ustawić na stole? Najlepiej takie, które nie wydzielają intensywnego zapachu. Wszelkie owoce, ciastka i paluszki sprawdzą się świetnie.

 

Jeśli chcielibyśmy poczęstować swoich gości jakąś potrawą serwowaną na ciepło, najlepiej ustawić ją na bufecie na kółkach. W przerwie w konferencji bufet z ciepłymi przekąskami wjeżdża na salę, goście częstują się, a po zakończeniu posiłku, bufet jest dyskretnie usuwany.

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł (skala 1-10)
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • MySpace
  • Twitter

Jeden komentarz na temat “Bufet na sali bankietowej

  1. Polecam bardzo fajnie opracowane przepisy na przekąski (<-- link) , myślę że nawet nie tylko na bankiety firmowe, ale i na zwykłe, rodzinne spotkania kiedy poza jedzeniem bigosów i sałatek jarzynowych chciałoby się wreszcie spróbować jakieś inne "małe co nieco":)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Linki w komentarzach mogą być wolne od atrybutu nofollow.

Postępuj zgodnie z instrukacjami.