Wystrój baru i restauracji
Jednym z podstawowych czynników, które wpływają na popularność restauracji lub jej brak jest wystrój. Każdy właściciel ma własną koncepcję stylizacji swojego lokalu, są jednak pewne zasady, do których powinni stosować się wszyscy.
Wystrój baru – co jest wazne?
Przede wszystkim należy zadbać o to, by wystrój restauracji tworzył spójną całość. Nawet jeśli podobają się nam różnorodne style, powinniśmy trzymać się jednej koncepcji na każdym etapie urządzania restauracji. Dzięki temu stylizacja będzie wyglądała na dopracowaną. Warto postarać się o to, by nawet takie detale, jak menu, czy tabliczki na drzwiach współgrały z wybranym stylem.
Kolejna ważna zasada, której warto przestrzegać przy urządzaniu restauracji to dostosowanie jej stylu do rodzaju serwowanych potraw. Restauracja specjalizująca się we włoskim jedzeniu musi wyglądać nieco inaczej niż smażalnia ryb nad morzem.
Wydawać by się mogło, że to detale, a o faktycznej wartości miejsca decyduje jakość serwowanych potraw. W rzeczywistości wystrój to jeden z podstawowych elementów, które decydują o opinii o danej restauracji w oczach klientów.
1 comment