Zastosowanie młynków do przypraw

Choć większość kupowanych przez nas przypraw jest udostępniana w formie gotowej do spożycia, zmielonej, to jednak istnieje też możliwość nabycia przypraw potrzebujących zmielenia. Funkcjonalne torebki nie są w stanie zachować wszystkich właściwości danych przypraw. Pieprz każdego rodzaju, czasem także gruba sól, twarde kryształki brązowego cukru, ale też goździki czy cynamon znacznie lepiej smakują, gdy są świeżo zmielone.

Dodatkowo, wydobywają wtedy z siebie niesamowity aromat, który dodaje zapachu całej potrawie.

Na rynku dostępne są młynki do przypraw zarówno elektryczne, jak i ręczne. Oba rodzaje świetnie spełniają swoją rolę zarówno w domowej kuchni, jak i tej restauracyjnej.

VN:F [1.9.22_1171]
Oceń artykuł (skala 1-10)
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • MySpace
  • Twitter